DOLAR38,4263% 0.02
EURO43,7879% 0.05
STERLIN51,5176% 0.52
FRANG46,5564% 0.35
ALTIN4.109,54% 0,23
BITCOIN94.100,000.259

Ordu’da Kaz Kuluçkahanesi kuruldu, yılda 10 binden fazla civciv üretilecek

Yayınlanma Tarihi :
Ordu’da Kaz Kuluçkahanesi kuruldu, yılda 10 binden fazla civciv üretilecek

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa büyük önem vererek, hayata geçirmiş olduğu projelerden Kaz Yetiştiriciliği zaman içinde gelişim gösterdi. Şehirde 10 binden fazla civciv üretilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin alım garantisi ile güveni artan üreticiler bu alana yönelerek, hem kentin ekonomisine katkılar sağlıyor hem de Türkiye’nin tarım geleceğini de desteklemiş oluyor. Bu sayede belediye tarafından kurulan Kanatlı Kesimhanesi tesisi yetiştiricilere de ücretsiz hizmet veriyor.

KARS’A KAZ SATIŞI YAPILDI

Tarım ve hayvancılık alanındaki çalışmaları yakından takip eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesindeki Kaz Kuluçkahanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Kaz yetiştiriciliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Güler, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri hep söyledik, ‘Siz üretin, satamazsanız ben alacağım.’ Bu söze sadık kalarak geçtiğimiz yıl alım garantili kaz yetiştiriciliği sürecini yeniden başlattık. Alım garantisi üreticilerimizden yoğun ilgi gördü. Yıl sonunda, Belediyemizin kanatlı hayvan kesimhanesinde herhangi bir ücret almadan kesimleri tamamlanan kazlardan 860 adedi Kars iline toplu olarak satıldı. Geri kalanlar ise ilimiz sınırlarında ve restoranlarımıza doğrudan satış ile tüketildi.” ifadelerine yer verdi.

YILDA 10 BİNDEN FAZLA CİVCİV ÜRETİLMESİ HEDEFLENİYOR

Hem maliyeti düşürmek hem de erişimi kolaylaştırmak amacıyla Fatsa’da modern bir Kaz Kuluçkahanesi kurduklarını söyleyen Başkan Güler, “Kuluçka dolapları, çıkım makineleri ve ana kucağı makinelerinden oluşan bu merkezde yılda yaklaşık 5 bin adet kaz civcivi üretim kapasitesi bulunuyor. Bu yıl birlikte yol yürüyeceğimiz üreticilerimizle birlikte önümüzdeki yıl 10 binden fazla civciv üretimini rahatlıkla gerçekleştirecek altyapıya sahip olacağız. Kaz yetiştiriciliğini yerinde görmek, öğrenmek ve üretmek isteyen herkese kapımız açık. Bu projeyle sadece üreticimizi değil, Ordu ekonomisini ve Türkiye’nin tarım geleceğini destekliyoruz.” dedi.

YORUM YAP