DOLAR42,4471% 0
EURO49,4426% 0.13
STERLIN56,2415% 0.21
FRANG52,9530% 0.16
ALTIN5.739,29% -0,10
BITCOIN92.899,997.384

Ordu’nun tescilli lezzeti Masterchef’te gündem oldu

Yayınlanma Tarihi :
Ordu’nun tescilli lezzeti Masterchef’te gündem oldu

Ordu’da pazar alanı genişleterek Türkiye genelinde alıcı bulmaya başlayan coğrafi işaret tescilli Akkuş Şeker Fasülyesi, TV8’de yayınlanan ve milyonları ekran başına kilitleyen Masterchef’te de jüriden tam not aldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in girişimleri ile üretim ve pazar alanı genişleyen ve zincir marketler aracılığı ile tüm Türkiye’ye ulaşan, kendine has tadı, aroması ve kokusuyla dikkat çeken ‘coğrafi işaretli’ Akkuş Şeker Fasulyesi televizyonların sevilen yarışması Masterchef Türkiye’nin dünyaca ünlü şeflerinden oluşan jüriden tam not aldı.

ÜNÜNE ÜN KATMAYA DEVAM EDİYOR

Geçmişte yöresel olarak yetiştirilirken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in satış ve pazarlama desteği ile bugün Türkiye’nin en büyük perakende marketlerinin raflarını süsleyen, üretim alanını her geçen gün büyüten ve hızla markalaşma sürecine giren Akkuş şeker fasulyesi ününe ün katmaya devam ediyor.

MASTERCHEF’TE AKKUŞ ŞEKER FASULYESİ PİŞTİ

Akkuş’ta yıllarca kısıtlı alanlarda üretimi gerçekleştirilen Akkuş Şeker Fasulyesine Başkan Güler’in destek olmaya başlamasından bu yana sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda Akkuş Şeker Fasulyesi, TV8 ekranlarında yayınlanan ve oldukça sevilen yemek programı Masterchef Türkiye’nin 29 Ekim özel bölümünde yer alan düello etabında yarışmacıların ürünü oldu.

ÜNLÜ ŞEFLERDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Şef adaylarının farklı türlerde fasulyeler ile yarıştığı programda Akkuş Şeker Fasulyesinden yapılan yemekler Masterchef Türkiye yarışmasının dünyaca ünlü şefleri Somer Sivrioğlu, Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna’dan tam not aldı. Akkuş Şeker Fasulyesinden övgü dolu sözlerle bahseden şeflerden Mehmet Yalçınkaya, “Akkuş Şeker Fasulyesinin en önemli özelliği şekerli olması, fasulye çok güzel. Fasulyeye bayıldım. Fasulyedeki en ilginç konu şu, fasulyeyi yediğiniz zaman püre gibi iç dolgunluğu geliyor. Ordu’ya Akkuş’a selamlar” şeklinde konuştu. Somer Sivrioğlu’da yorumunda, “Ben Akkuş Şeker Fasulyesine bayıldım. Akkuşlular bize bu fasulyeyi yollayın ben menüme koyarım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP